VGL NIEUWS

2022

Kerstconcert en optredens

Koorfeest.

Picknickconcert Bleuband Heesch

Op uitnodiging van de BleuBand uit Heesch, een prachtige dag en geweldig leuk concert met afwisselende optredens van de Bleuband, Willy een zanger onder muzikale begeleiding van zichzelf en Vocal Group Lith. 

 Een middag vol muziek, een mooi bezet grasveld met enthousiast publiek op stoelen en kleedjes en veel variatie, een geweldig leuke en fijne sfeer en prachtig weer, dus zeker voor herhaling vatbaar.

En wij ook zelf als publiek van de andere optredens hebben genoten.

Kiosk Concert Lith.

In mei weer onze 1ste concert op de kiosk in Lith, bij onze thuis locatie het MFA De Snoeck.

Een geweldig zomerse dag wel wat (te) heet, maar ook met een enthousiast publiek op en rond het terras en sommige aangewaaide fietsers. De dirigent, het koor en combo had er zin, om na zo’n lange tijd weer eens een lekker optreden te verzorgen. En na het horen van alle reacties was de heel goed gelukt, al met al een geslaagde dag.

Herstart repetitie.

Eind maart zijn we weer gestart met repeteren,  in het begin nog op 1,5 mtr afstand, maar dat was allang geregeld en liep dus goed. Iedereen had er zin maarhet was voor sommige toch lastig om weer de wekelijkse routine op te pakken.

Maar er werden alweer plannen gemaakt voor een optreden!

Nederland blijft stil.

Ook begin 2022 blijft Nederland en dus ook VGL  stil!

Langzaam aan wordt er in Februari weer steeds meer mogelijk maar zijn wij nog in afwachting van het verloop na Carnaval.

2021

We mogen weer, of toch niet……..

Na de schoolvakantie gestart met een ledenvergadering in de grote zaal met de stoelen in repetitie opstelling. Zodat iedereen voor de start van de repetitie een beeld had van hoe dat ingericht werd, en het vertrouwen te geven dat wij dat zo veilig mogelijk aanpakten en iedereen fijn kon komen zingen.

De week erop gestart met repeteren en daarna het plan opgepakt om op 12 december een mooie koordag te gaan maken met een eigen kerst concert in de Katholieke Kerk, een dienst opluisteren in de Protestantse Kerk en muzikale begeleiding bij Lith in het Licht. 

De bedoeling was om die dag vooral samen te zijn samen te zingen en te genieten,  met tussendoor een gezamenlijke lunch en een dinerbuffet. Daar dus ook flink voor aan het repeteren en evenementencommissie van alles aan het regelen en organiseren.

Helaas ook in eind November kwam Nederland weer tot stilstand met een volledige Lock down, en viel die mooie geplande dag weer op het laatste moment in het water.

 

Nog steeds in Lock down.

Ook in het voorjaar van 2021 bleef de Lock down gehandhaafd en stond het koor stil…….

Gaandeweg het jaar werd er langzaam meer vrijgegeven en vanaf begin Juni  zouden we weer mogen starten met repeteren. Daar hebben we toch nog mee gewacht omdat we geen risico wilden nemen.

In Juli hebben we net voor de schoolvakanties een gezellig samen zijn georganiseerd in het MFA de Snoeck, zodat onze leden elkaar weer konden ontmoeten en weer eens gezellig konden bijpraten.  onder het genot van een drankje en hapje.

 

2020

Vervolg Corona.

Helaas is wat we allen hoopten niet uitgekomen en is Nederland in Lockdown gebleven.  Ook VGL heeft de repetities niet op kunnen pakken.

Wel hebben we elkaar kunnen ontmoeten bij onze voorzitter thuis, buiten op 1,5 mtr.  Het bestuur heeft terras tafels geregeld van 1,5 mtr doorsnee met 4 stoelen  er omheen, zodat we toch samen aan tafels konden zitten en fijn bij konden praten onder het genot van een drankje en wat versnaperingen. Al met al een zeer geslaagde middag waar alle leden met volle teugen van hebben genoten.

Rond 5 december heeft het bestuur voor alle leden een chocoladeletter geregeld  bij Sinterklaas en zijn onze eigen “bestuurs-pieten” dit bij ieder persoonlijk in hun schoen wezen bezorgen.

Met Kerst werden we allemaal verrast met een bezoekje door Ria en Fred van Dijk die bij alle Leden een mooi verpakt kaarsje kwam brengen, waarin het logo van het koor zichtbaar werd als het kaarsje brandde. Dat was echt een lichtpuntje in de donkere en soms eenzame dagen.

Ria en Fred nogmaals dank voor dat mooie gebaar.

 

VGL en Corona.

Het bestuur van VGL heeft begin maart besloten om niet deel te nemen aan het korenfestival in Berghem i.v.m. de ontwikkelingen  in Nederland van het Corona virus.

Achteraf waarschijnlijk een heel goede keuze, als je de berichten in de media hoort over de overdracht van het virus tijdens het zingen. 

Ook zijn wij direct  gestopt met repeteren. 

Helaas voor onze leden en de liefhebbers van ons repertoire en optredens hebben we vanaf maart niet meer gerepeteerd en geen optredens meer mogen uitvoeren.

Om toch contact en binding met onze leden te houden, hebben we, als bestuur contact opgenomen met alle  leden via beeldbellen of telefoon. En hebben we eind april bij iedereen een potroosje met een kaartje eraan bij iedereen thuis bezorgd.  Hier kregen we van de leden hele leuke reacties op en veel waardering voor. Maar was ook heel leuk om te iedereen te zien en te spreken. Ook houden we via de koor-app de leden op de hoogte van de nieuwtjes van het koor en de gezondheid ect. van onze leden.

We hopen dat er misschien in September, met aanvang van het nieuwe koorjaar, na de vakantie het repeteren op een aangepaste manier mogelijk zal zijn, maar dat is allemaal nog afwachten. Voor koren is er nog veel onduidelijk, en volgen we de info van de korenbonden op de voet.

Maar het allerbelangrijkst is de gezondheid van onze leden, dus dat is de basis waar we onze besluiten op maken. 

 

2019.

In Memoriam

Helaas hebben wij in de laatste dagen van augustus afscheid moeten nemen van ons koorlid Tine Hartjes.

Tine was een heel enthousiast lid die zo veel mogelijk bij de repetitie en optredens aanwezig was en je ook wist dat ze er was. Sociaal als ze was, altijd gezellig met aandacht voor andere terwijl ze zelf al een hele tijd in een ziekteproces verwikkeld was. Toch kwam ze altijd opgeruimd en vrolijk naar het koor want wát zong ze graag en kon ze haar ei kwijt bij het koor.

Het was dan ook heel bijzonder, maar ook emotioneel om als koor bij haar herdenkingsdienst de muzikale invulling te verzorgen en alle liedjes te zingen die Tine zelf zo mooi vond en zo graag zong.

Tine we zullen je missen

KWF Benefiet Concert Lith Brabants Dagblad

Alex’ favorieten moeten troost geven tijdens benefietconcert in Lith

https://www.bd.nl/oss-e-o/alex-favorieten-moeten-troost-geven-tijdens-benefietconcert-in-lith~aeb14168/

Nieuw bestuur.

In de algemene ledenvergadering is er een wisseling geweest in het bestuur.

Onze voorzitter Lenny en bestuurslid Antoon hadden aangegeven te willen stoppen.  Onze dank voor hun inzet, we zijn als koor natuurlijk afhankelijk van de hulp en bereidwilligheid van onze leden. Lenny heeft 10 jaar lang als voorzitter het bestuur geweldig geleid en Antoon  heeft ook alweer enkele jaren als lid zijn bijdrage geleverd. Dank jullie wel!

Het bestuur  is weer op sterkte gebracht met de nieuwe bestuursleden Tineke en José . Wij wensen hen veel succes toe.

Open dag opening MFA De Snoeck  Brabants Dagblad

Volle bak in de Snoeck; ‘het is eigenlijk de huiskamer van Lith’

Verhuizing nieuwe locatie.

Per 1 januari zijn wij gestart in het nieuwe MFA in Lith, wat het nieuwe kloppend hart van het dorp is geworden.

Na diverse werkzaamheden m.b.t. de verhuizing in december 2019 hebben wij daar een mooie opslagruimte en mogen wij gebruik maken van n prachtige en sfeervolle zaal en Foyer.

De verbouwing van het oude gemeentehuis naar een geweldig vernieuwde Multi Functionele Accommodatie waarin naast diverse verenigingen o.a.  ook de bibliotheek, basisschool, kinderdagopvang, consultatieburo GGD en de Rabo pinautomaat in zijn ondergebracht.

zie artikel Brabants Dagblad

Met alle verenigingen samen en de andere participanten willen wij graag van het MFA een mooi muzikaal en cultureel middelpunt van het dorp Lith maken.

De start is al goed geweest met o.a. De prijsuitreiking avond van de Lithse quiz, het nieuwjaarsconcert van Fanfare st. Lambertus, Nieuwjaarsreceptie van MFA de Hoeve en het 4-Prinsenbal van Groot Lith.

Kom ook maar eens kijkje nemen, in de Foyer kunt u ook terecht voor een kop koffie of een drankje.

2018.

Opnames promotiefilmpje

HET LITHSE KOOR ZINGT MET DE HELMEN VAN NAESSENS DE PANNEN VAN HET DAK!

2017.

Kerstmarkt Lith Brabants Dagblad. 

Lithse straat zet kerstmarkt op poten

LITH – Popkoor Vocal Group Lith luistert zaterdag de kerstmarkt op van de buurtvereniging de Lange Weide in Lith.

Lith presenteert  Brabants dagblad.

Organisatie ‘helemaal blij’ met drukbezocht Lith Presenteert

Specsavers Oss 2017.

Wij hebben mee gedaan aan de stemronde van Stichting Specsavers locatie Oss en en zijn voor 2017 het lokale goede doel waar bij aankoop van een bril of gehoorapparaat d.m.v. muntjes voor ons koor geld gespaard kan worden.

Per aankoop krijgt de klant 1 muntje en er zijn 2 potjes, 1 potje voor een nationaal doel en 1 potje voor een lokaal doel  en dat is dus in 2017 op de locatie van Specsavers in Oss, Vocal Group Lith.

2016.

Kerst-korenavond Drunen Brabants Dagblad.

Kerst Korenavond bij de Voorste Venne in Drunen

DRUNEN – De Voorste Venne in Drunen organiseert korenavond met zes zanggroepen. In totaal zingen 180 zangers en zangeressen muziek met een kersttintje.

Rabobank Clubkas Campagne 2016.

Dit jaar hebben wij ons ook weer ingeschreven voor deelname aan de Rabobank clubkas Campagne na een succesvol resultaat in 2015.

Ook dit jaar werd weer goed op ons koor gestemd, en hebben we bij de  sfeervolle uitreiking in de Rusheuvel in Oss weer een mooi bedrag mogen ontvangen.

40 jaar Vocal Group Lith/Lithanie Jubileumconcert –  BD.

Geslaagd verjaardagsfeest voor Vocal Group Lith

LITH – Stoelen moesten aangesleept worden op zaterdagavond 8 oktober in De Hoeve in Lith. Volle zaal, prachtig podium en warme sfeer bij het robijnen jubileumconcert van Vocal Group Lith.

Vocal Group Lith viert veertig jarig bestaan – Kliknieuws.

https://www.kliknieuws.nl/regio/oss/98461/vocal-group-lith-viert-veertig-jarig-bestaan-

Jubileumjaar 2016.

Dit jaar vierden wij ons 40-jarig bestaan. In dit jubileumjaar hadden we 2 speciale activiteiten.

Op 19 maart 2016 is er een reünie gehouden voor leden en oud-leden.

En hebben we een feestelijk jubileum-concert georganiseerd op 8 oktober 2016 in gemeenschapshuis de Hoeve te Lith.

Bij dit concert was ook de Plaeck-band en danseressen van Aerogym uit Lith van de partij om ons jubileumconcert ook door hun bijdrage een concert van de gemeenschap voor de gemeenschap te laten zijn .

Met een uitverkochte zaal en een enthousiast publiek en heel  positieve en fijne reacties kunnen we toch wel concluderen dat het een zeer geslaagd concert is geweest.

Zie ook het artikel en het Brabants Dagblad.

Op de pagina foto & film staan een aantal foto’s van de verschillende optredens en andere evenementen waar Vocal Group Lith aan deelgenomen heeft dit jaar.

2015

Vrienden van Lith Live  Brabants dagblad.

Muzikale reis van fanfare uit Lith leidt naar de nooduitgang.

LITH – “Wat zijn wij zonder vrienden”, vroeg Ad Sterkens, voorzitter van de Lithse fanfare Sint Lambertus, zaterdagavond aan de bijna 200 luisteraars in de Hoeve. Het was de aftrap van een muzikale reis tijdens het Vrienden van Lith Live. Lokale muzikanten, zoals Miss Lucy and the Second Line Boogie Band, Ad van Amstel en Vocal Group Lith zorgden met de fanfare voor een afwisselende avond.

Zomerwijkconcert Lith  Brabants dagblad.

Zomerse klanken tijdens wijkconcert van Vocal Group Lith

LITH – Hoewel het nummer ‘als de morgen is gekomen’ heel zomers klonk, was het risico op regen te groot. Dit zorgde ervoor dat er minder mensen kwamen kijken bij het wijkconcert van Vocal Group Lith in De Hoeve.

2011

Flash Mob in Oss

 Een unieke gebeurtenis in Oss: een heuse flash mob tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.