VGL NIEUWS

2020

VGL en Corona.

Het bestuur van VGL heeft begin maart besloten om niet deel te nemen aan het korenfestival in Berghem i.v.m. de ontwikkelingen  in Nederland van het Corona virus.

Achteraf waarschijnlijk een heel goede keuze, als je de berichten in de media hoort over de overdracht van het virus tijdens het zingen. 

Ook zijn wij direct  gestopt met repeteren. 

Helaas voor onze leden en de liefhebbers van ons repertoire en optredens hebben we vanaf maart niet meer gerepeteerd en geen optredens meer mogen uitvoeren.

Om toch contact en binding met onze leden te houden, hebben we contact opgenomen met alle  leden via beeldbellen of telefoon. En hebben we eind april bij iedereen een potroosje met een kaartje eraan bij iedereen thuis bezorgd.  Hier kregen we van de leden hele leuke reacties op en veel waardering voor. Maar was ook heel leuk om te iedereen te zien en te spreken. Ook houden we via de koorapp de leden op de hoogte van de nieuwtjes van het koor en de gezondheid ect. van onze leden.

We hopen dat er misschien in September, met aanvang van het nieuwe koorjaar, na de vakantie het repeteren op een aangepaste manier mogelijk zal zijn, maar dat is allemaal nog afwachten. Voor koren is er nog veel onduidelijk, en volgen we de info van de korenbonden op de voet.

Maar het allerbelangrijkst is de gezondheid van onze leden dus dat is de basis waar we onze besluiten op maken. 

 

2019.

In Memoriam

Helaas hebben wij in de laatste dagen van augustus afscheid moeten nemen van ons koorlid Tine Hartjes.

Tine was een heel enthousiast lid die zo veel mogelijk bij de repetitie en optredens aanwezig was en je ook wist dat ze er was. Sociaal als ze was, altijd gezellig met aandacht voor andere terwijl ze zelf al een hele tijd in een ziekteproces verwikkeld was. Toch kwam ze altijd opgeruimd en vrolijk naar het koor want wát zong ze graag en kon ze haar ei kwijt bij het koor.

Het was dan ook heel bijzonder, maar ook emotioneel om als koor bij haar herdenkingsdienst de muzikale invulling te verzorgen en alle liedjes te zingen die Tine zelf zo mooi vond en zo graag zong.

Tine we zullen je missen

KWF Benefiet Concert Lith Brabants Dagblad

Alex’ favorieten moeten troost geven tijdens benefietconcert in Lith

https://www.bd.nl/oss-e-o/alex-favorieten-moeten-troost-geven-tijdens-benefietconcert-in-lith~aeb14168/

Nieuw bestuur.

In de algemene ledenvergadering is er een wisseling geweest in het bestuur.

Onze voorzitter Lenny en bestuurslid Antoon hadden aangegeven te willen stoppen.  Onze dank voor hun inzet, we zijn als koor natuurlijk afhankelijk van de hulp en bereidwilligheid van onze leden. Lenny heeft 10 jaar lang als voorzitter het bestuur geweldig geleid en Antoon  heeft ook alweer enkele jaren als lid zijn bijdrage geleverd. Dank jullie wel!

Het bestuur  is weer op sterkte gebracht met de nieuwe bestuursleden Tineke en José . Wij wensen hen veel succes toe.

Open dag opening MFA De Snoeck  Brabants Dagblad

Volle bak in de Snoeck; ‘het is eigenlijk de huiskamer van Lith’

Verhuizing nieuwe locatie.

Per 1 januari zijn wij gestart in het nieuwe MFA in Lith, wat het nieuwe kloppend hart van het dorp is geworden.

Na diverse werkzaamheden m.b.t. de verhuizing in december 2019 hebben wij daar een mooie opslagruimte en mogen wij gebruik maken van n prachtige en sfeervolle zaal en Foyer.

De verbouwing van het oude gemeentehuis naar een geweldig vernieuwde Multi Functionele Accommodatie waarin naast diverse verenigingen o.a.  ook de bibliotheek, basisschool, kinderdagopvang, consultatieburo GGD en de Rabo pinautomaat in zijn ondergebracht.

zie artikel Brabants Dagblad

Met alle verenigingen samen en de andere participanten willen wij graag van het MFA een mooi muzikaal en cultureel middelpunt van het dorp Lith maken.

De start is al goed geweest met o.a. De prijsuitreiking avond van de Lithse quiz, het nieuwjaarsconcert van Fanfare st. Lambertus, Nieuwjaarsreceptie van MFA de Hoeve en het 4-Prinsenbal van Groot Lith.

Kom ook maar eens kijkje nemen, in de Foyer kunt u ook terecht voor een kop koffie of een drankje.

2018.

Opnames promotiefilmpje

HET LITHSE KOOR ZINGT MET DE HELMEN VAN NAESSENS DE PANNEN VAN HET DAK!

2017.

Kerstmarkt Lith Brabants Dagblad. 

Lithse straat zet kerstmarkt op poten

LITH – Popkoor Vocal Group Lith luistert zaterdag de kerstmarkt op van de buurtvereniging de Lange Weide in Lith.

Lith presenteert  Brabants dagblad.

Organisatie ‘helemaal blij’ met drukbezocht Lith Presenteert

Specsavers Oss 2017.

Wij hebben mee gedaan aan de stemronde van Stichting Specsavers locatie Oss en en zijn voor 2017 het lokale goede doel waar bij aankoop van een bril of gehoorapparaat d.m.v. muntjes voor ons koor geld gespaard kan worden.

Per aankoop krijgt de klant 1 muntje en er zijn 2 potjes, 1 potje voor een nationaal doel en 1 potje voor een lokaal doel  en dat is dus in 2017 op de locatie van Specsavers in Oss, Vocal Group Lith.

2016.

Kerst-korenavond Drunen Brabants Dagblad.

Kerst Korenavond bij de Voorste Venne in Drunen

DRUNEN – De Voorste Venne in Drunen organiseert korenavond met zes zanggroepen. In totaal zingen 180 zangers en zangeressen muziek met een kersttintje.

Rabobank Clubkas Campagne 2016.

Dit jaar hebben wij ons ook weer ingeschreven voor deelname aan de Rabobank clubkas Campagne na een succesvol resultaat in 2015.

Ook dit jaar werd weer goed op ons koor gestemd, en hebben we bij de  sfeervolle uitreiking in de Rusheuvel in Oss weer een mooi bedrag mogen ontvangen.

40 jaar Vocal Group Lith/Lithanie Jubileumconcert –  BD.

Geslaagd verjaardagsfeest voor Vocal Group Lith

LITH – Stoelen moesten aangesleept worden op zaterdagavond 8 oktober in De Hoeve in Lith. Volle zaal, prachtig podium en warme sfeer bij het robijnen jubileumconcert van Vocal Group Lith.

Vocal Group Lith viert veertig jarig bestaan – Kliknieuws.

https://www.kliknieuws.nl/regio/oss/98461/vocal-group-lith-viert-veertig-jarig-bestaan-

Jubileumjaar 2016.

Dit jaar vierden wij ons 40-jarig bestaan. In dit jubileumjaar hadden we 2 speciale activiteiten.

Op 19 maart 2016 is er een reünie gehouden voor leden en oud-leden.

En hebben we een feestelijk jubileum-concert georganiseerd op 8 oktober 2016 in gemeenschapshuis de Hoeve te Lith.

Bij dit concert was ook de Plaeck-band en danseressen van Aerogym uit Lith van de partij om ons jubileumconcert ook door hun bijdrage een concert van de gemeenschap voor de gemeenschap te laten zijn .

Met een uitverkochte zaal en een enthousiast publiek en heel  positieve en fijne reacties kunnen we toch wel concluderen dat het een zeer geslaagd concert is geweest.

Zie ook het artikel en het Brabants Dagblad.

Op de pagina foto & film staan een aantal foto’s van de verschillende optredens en andere evenementen waar Vocal Group Lith aan deelgenomen heeft dit jaar.

2015

Vrienden van Lith Live  Brabants dagblad.

Muzikale reis van fanfare uit Lith leidt naar de nooduitgang.

LITH – “Wat zijn wij zonder vrienden”, vroeg Ad Sterkens, voorzitter van de Lithse fanfare Sint Lambertus, zaterdagavond aan de bijna 200 luisteraars in de Hoeve. Het was de aftrap van een muzikale reis tijdens het Vrienden van Lith Live. Lokale muzikanten, zoals Miss Lucy and the Second Line Boogie Band, Ad van Amstel en Vocal Group Lith zorgden met de fanfare voor een afwisselende avond.

Zomerwijkconcert Lith  Brabants dagblad.

Zomerse klanken tijdens wijkconcert van Vocal Group Lith

LITH – Hoewel het nummer ‘als de morgen is gekomen’ heel zomers klonk, was het risico op regen te groot. Dit zorgde ervoor dat er minder mensen kwamen kijken bij het wijkconcert van Vocal Group Lith in De Hoeve.

2011

Flash Mob in Oss

 Een unieke gebeurtenis in Oss: een heuse flash mob tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.